Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

peletii - sursa de energie ecologica

 
 

Despre peleti

Valorificarea surselor regenerabile de energie solara, eoliana, si biomasa ar putea contribuii la atingerea catorva obiective strategice privind cresterea securitatii in furnizarea de energie prin diversificarea surselor de energie si reducerea importurilor, cat si pentru o dezvoltare durabila a sectorului energetic si protectia mediului.
Sursele regenerabile de energie respectiv biomasa pot fi o solutie ieftina si curata pentru incalzirea in zonele rurale dar si urbane .
Sursele de energie regenerabila trebuie sa asigure, in mod obligatoriu, 20% din consumul energetic al uniunii europene, pana in 2020, potrivit proiectului declaratiei finale a summitului UE. Cele 27 de state membre s-au angajat sa reduca emisiile de gaze poluante cu 20%, pana in 2020, iar procentul ar putea ajunge la 30%, daca alte natiuni vor lua masuri similare.
Instalatia cuprinde un tocator de resturi vegetale, uscator si presa de peleti pentru prelucrarea biomasei agricole in vederea obtinerii de peleti.
Peletii in romania sunt produsi din rumegus, iar agri-peletii sunt realizati din reziduurile agricole, ambele produse fiind un combustibil ecologic si reprezentand o alternativa eficienta la combustibilii clasici destinati centralelor termice.
Avantajele acestui combustibil (peleti si agri-peleti din biomasa solida agricola si forestiera) sunt:
-se rezolva problema poluarii mediului cu rumegus, deseuri lemnoase sau prin arderea miristiilor si a resturilor vegetale;
-biomasa uscata agricola si forestiera reprezinta o resursa inepuizabila de materie prima si nu este conditionata de taierea padurilor, biomasa agricola fiind un produs rezultat de la recolatarea produselor de pe cimp.
-realizarea peletilor si agri-peletilor (produse ecologice, nepoluante) se face cu o tehnologie cu grad ridicat de mecanizare, costuri de fabricatie reduse si permite obtinerea unei energii termice cu costuri avantajoase.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one